Acupunctuur

shutterstock_605632697

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) circuleert er energie (Qi) door het lichaam via twaalf met elkaar verbonden banen, de meridianen. Op deze meridianen liggen punten die ieder voor zich een specifieke functie hebben. Een combinatie van deze punten kan geprikt worden om klachten en ziektes die ontstaan zijn door een verstoring in de energiebalans te herstellen waardoor klachten verdwijnen en/of verminderen.

Voorafgaand aan de acupunctuurbehandeling vindt een vraaggesprek plaats. Samen met de pols- en tongdiagnose geeft dit informatie over de aard van de disbalans in het lichaam. De behandelstrategie kan dan worden bepaalt.

Naast acupunctuur kunnen aanvullende therapiën gebruikt worden zoals oor acupunctuur, massages, acupressuur en voedings- en/of leefstijladviezen. Met de behandeling streven we naar een toename in vitaliteit, een verbeterde balans en een groter herstellend vermogen.

Bij ‘welke klachten’ vind je een lijst met aandoeningen die met acupunctuur behandeld kunnen worden. Staat je klacht er niet bij neem dan even contact op om te horen of acupunctuur ook iets voor jou zou kunnen betekenen. Ook klachten met een onduidelijke oorzaak hebben vaak baat bij acupunctuur.