Verminderde Vruchtbaarheid

Close-up,Of,Person,Marking,Menses,Date,On,Calendar

Zwanger worden gaat helaas niet bij iedereen vanzelf. De laatste jaren is het aantal koppels met vruchtbaarheidsproblemen dramatisch gestegen. Recente cijfers laten zien dat 1 op de 6 echtparen problemen heeft met zwanger worden en dat ruim 1 op de 39 baby’s in Nederland het resultaat is van IUI, IVF of ICSI. De oorzaken van de onvruchtbaarheid zijn zeer uiteenlopend variërend van onder andere PCOS, endometriose, verminderde zaadkwaliteit of zoals een grote groep (30%) die de frustrerende diagnose ‘onbegrepen onvruchtbaarheid’ heeft gekregen.

De Traditionele Chinese Geneeskunde kijkt naar het hele systeem van fysieke en emotionele aspecten die een rol spelen bij het zwanger worden. Een gezonde en regelmatige menstruatiecyclus is de basis voor een succesvolle zwangerschap. Het heeft dan ook de voorkeur de behandeling tijdig te starten ter voorbereiding op de zwangerschap.

Ook bij IUI, IVF en ICSI kan acupunctuur ondersteuning bieden en op een natuurlijke manier de kans op zwangerschap verhogen, ongewenste bijwerkingen van medicatie reduceren en stress verminderen.

Heb je nog vragen?

Bel of app mij gerust, ik vertel je graag meer! Of maak direct een afspraak