Hooikoorts

Hooikoorsts

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op stuifmeelkorrels (pollen) van bomen, grassen en bloemen. In feite is het afweermechanisme van het lichaam in de war. De op zichzelf onschadelijke pollen worden als indringers beschouwd en dat leidt tot overprikkeling van slijmvliezen en kan een loopneus, niezen, benauwdheid en jeukende, tranende en branderige ogen veroorzaken. Bovendien kan hooikoorts leiden tot vermoeidheid en een gevoel van algehele malaise.

Alle reden dus om er iets aan te doen!

Helpt acupunctuur mij van mijn hooikoorts af?

Acupunctuur richt zich in de periode dat er klachten zijn met name op de symptomen.

Om de balans in het lichaam te herstellen worden naalden geplaatst op bepaalde punten op het lichaam eventueel aangevuld door oor acupunctuur en cuppingmassage. Tevens krijg je advies over voeding en acupressuur wat verlichtend kan werken.

De behandeling van het niet goed werkende afweermechanisme vindt plaats buiten het pollenseizoen dus in de herfst of de winter. Gemiddeld blijkt dat na vier tot zes behandelingen een duidelijke klachtenvermindering in het daaropvolgende seizoen optreedt of dat de klachten geheel verdwijnen.

Heb je nog vragen?

Bel of app mij gerust, ik vertel je graag meer! Of maak direct een afspraak