Slapeloosheid

Asian,Man,In,Bed,Suffering,Insomnia,And,Sleep,Disorder,Thinking

Niet iedereen heeft evenveel slaap nodig. We spreken van een slaapprobleem als je langer dan een paar dagen moeite hebt met slapen. De meest voorkomende slaapproblemen zijn niet goed kunnen inslapen en/of doorslapen en te vroeg wakker worden. De term slapeloosheid (insomnia) wordt gebruikt als er sprake is van een structureel, langdurig tekort aan nachtelijke slaap.

Vaak ontstaan slaapproblemen door spanningen/stress maar ook pijn, hormonale schommelingen (de overgang) of ’s avonds te lang actief blijven kunnen het natuurlijk slaap (yin) en waak (yang) ritme verstoren. De gevolgen van te weinig slaap zijn ingrijpend. Het kan leiden tot concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermindering van je eetlust en je weerstand. De verleiding is groot slaapmiddelen te gebruiken. Die lijken een oplossing te bieden maar zodra je ermee stopt, komen de problemen terug. Bovendien hebben slaapmiddelen vaak bijwerkingen en kunnen ze verslavend zijn.

Energetisch gezien zijn slaapproblemen een verstoring van het ritme van onze twee energieën: Yin en Yang. De dag begint met Yang (wakker worden) en eindigt met Yin (slapen). Een goede balans tussen Yin en Yang zorgt voor een natuurlijk dagritme waarbij je vanzelf slaperiger wordt aan het einde van een dag. Acupunctuur kan je helpen de energiebalans te herstellen, indien van toepassing krijg je daarnaast aanvullende adviezen met betrekking tot je leef-, eet- en slaappatroon.

Heb je nog vragen? 

Bel of app mij gerust, ik vertel je graag meer! Of maak direct een afspraak