Menstruatieklachten

Young,Beautiful,Hispanic,Woman,In,Painful,Expression,Holding,Her,Belly

In principe hoort een menstruatiecyclus klachtenvrij te zijn. Toch zijn er veel vrouwen die last hebben van zowel lichamelijke als emotionele klachten tijdens de cyclus. Soms is het zelfs zo erg dat je een paar dagen niet normaal kan functioneren. Dat is erg vervelend, de menstruatie is een natuurlijk proces dat maandelijks niet tot zoveel ongemak zou mogen leiden.

Klachten voor de cyclus

Klachten die zich voordoen in de week (soms twee) voor de menstruatie noemen we PMS (Pre Menstrueel Syndroom). De klachten kunnen zich zowel op emotioneel als op lichamelijk vlak voordoen. Denk daarbij aan stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en somberheid en op lichamelijk vlak aan klachten als buikpijn, pijnlijke borsten, vermoeidheid en hoofdpijn. Deze klachten worden veroorzaakt door een stagnatie in energie.

De cyclus

De cyclus zelf kan ook verstoord zijn en te kort of juist te lang. Dit kan leiden tot overmatig bloedverlies, tussentijdse bloedingen of het uitblijven van de menstruatie. Als je een kinderwens hebt is een regelmatige cyclus erg belangrijk.

Acupunctuur kan u helpen de balans te herstellen aangevuld door, indien nodig, voedings- en leefstijladviezen.

Heb je nog vragen?

Bel of app mij gerust, ik vertel je graag meer! Of maak direct een afspraak