Zwangerschap

Pregnant,Woman,Belly.,Pregnancy,Concept.,Isolated,On,Black,Background.,Pregnant

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, de zwangerschapshormonen zorgen dat je lichaam zich aanpast aan de zwangerschap, dat je baby groeit én dat de bevalling inzet. Maar ze kunnen ook klachten veroorzaken. Deze klachten kunnen je dagelijks leven beïnvloeden. In sommige gevallen zelfs zo erg dat je niet meer of nauwelijks kan functioneren. Dan is het zaak daar iets aan te doen. Acupunctuur kan dan, op een natuurlijke en voor het kind veilige manier, uitkomst bieden. De behandeling is erop gericht de energetische balans te herstellen waardoor de klachten verdwijnen en/of verminderen. Voeding en leefstijl zijn aspecten die hierin worden meegenomen.

De meest voorkomende zwangerschapsklachten zijn:

  • zwangerschapsmisselijkheid
  • vermoeidheid

Zwangerschapsmisselijkheid
Misselijkheid kan je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden, zeker wanneer de misselijkheid heftig is en het bijna onmogelijk is om eten binnen te houden.
Zwangerschapsmisselijkheid is met acupunctuur uitstekend te behandelen. Doorgaans merk je al duidelijk verschil na één of twee behandelingen, voor blijvende vermindering zijn meestal meer behandelingen nodig.

Vermoeidheid
Zwanger zijn kost energie, zeker in de eerste maanden wanneer het kind zich ontwikkeld. De energetische disbalans wordt vaak veroorzaakt door een tekort en/of stagnatie in het energetisch systeem. Emotionele aspecten kunnen oorzaak maar ook gevolg zijn van de disbalans. Acupunctuur kan helpen de disbalans te herstellen

Naast bovenstaande klachten kan acupunctuur ook uitkomst bieden bij onder andere:

  • Slaapproblemen
  • Emotionele klachten (angst, stress, spanning)
  • Hoofdpijn
  • ‘Harde buiken’
  • Stuitligging (moxa)
  • Geboortevoorbereiding vanaf week 37
  • ‘Overtijd’ zijn (> 40 weken, een bevalling is niet af te dwingen, je lichaam en je kindje moeten eraan toe zijn, acupunctuur kan je dan net dat ‘duwtje’ geven)

Klachten na de bevalling

De bevalling, bloedverlies, gebroken nachten, het geven van borstvoeding en hormonale veranderingen kunnen je behoorlijk uit evenwicht brengen. Het is jammer als je hiermee door blijft lopen, acupunctuur kan je helpen de balans te herstellen

Heb je nog vragen?

Bel of app mij gerust, ik vertel je graag meer! Of maak direct een afspraak